tiistai 18. lokakuuta 2016

Oma aktori

eMentori ja aktori

Syyskuussa lähipäivässä oli kiva,  mutta hieman jännittynyt tunnelma. Oli mukava tavata oman tiimin kesätehtävien kautta jo tutuksi tulleet eMentorikollegat. Vaikka viimeksi on oltu kasvokkain toukokuussa, niin kesätehtävien tekeminen digikanavaa hyväksikäyttäen on ollut usealla tavalla positiivista.

Tarkoitan tällä, että kun olimme itse mentorointimenetelmien koekaniineina ja käytimme digityökaluja, niin nyt syyskuussa asia on valaistunut ja kypsynyt. Nyt oli oikea hetki saada oma aktori, jonka kanssa ryhdytään soveltamaan eMentori-koulutuksessa saatuja oppeja.

Syyskuun lähipäivästä tulikin todella mukava, kun pääsimme pienryhmissä tutustumaan aktorijoukkoon. Aktorit ja mentorit esittelivät itsensä ja tämän jälkeen aktorit kertoivat kuka olisi hänen mielestään videoiden perusteella sopivin mentori.

Ryhmissä keskusteltiin aktoreiden tavoitteista sekä kukin mentori kertoi myös omista mentoroinnin tavoitteistaan. Jokainen aktori sai eMentorin ja heti ryhdyttiin töihin. Ensimmäinen asia oli kirjata mentorointisopimus aktorin ja mentorin väliseksi yhteistyön pohjaksi. Tämä saatiin valmiiksi jo heti ensimmäisen tapaamisen aikana aktorin kanssa.

Kotitehtäväksi jokainen aktori-mentoripari sai kirjata syvemmän ja pohtivamman mentorointisuunnitelman. Oman aktorin kanssa tämä päätettiin toteuttaa heti jo digivälineitä hyödyntäen. Valitsimme yhteiseksi työalustaksi koulun tarjoaman O365-ympäristön ja sen mahdollistaman pilvipalvelun tiedostojen ja dokumenttien jakamisen.

Mentorointisuunnitelma toteutetaan word-dokumenttina, johon molemmat kirjataan omat ajatukset. Lisäksi sovimme aktorin kanssa päivämäärän, jolloin testaamme skype-yhteyttä ja katsomme mentorointisuunnitelman yhdessä läpi ennen palautusta koulun oppimisympäristöön.

 
Kuva: Pixabay
 
Minusta tuntui, että sain mukavan aktorin. Tästä on hyvä lähteä työskentelemään eteenpäin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti